15 Dec 2012

Decembarski događaji

Juče smo pozvali budvansku djecu koja vole engleski jezik i priče, da nam se pridruže na božićnoj pričaonici i igraonici u Gradskoj biblioteci. Bilo je stvarno zabavno! Dvadesetak mališana (4-8) godina slušalo je priču Winnie, poslije toga smo odigrali Christmas bingo, pa smo crtali i bojali jelke, a na kraju su svi dobili i poklončić :)
Inače, ovo je treća pričaonica koju organizira škola Waves u Gradskoj biblioteci: prva je bila početkom septembra, na dan otvaranja škole u zgradi Akademije znanja, a druga sredinom novembra kada smo čitali Dr Seuss: Cat in the hat.
I u drugom polugodištu planiramo pričaonice za različite uzraste - ove radionice bit će i dalje besplatne a pozvani su svi koje to zanima, bez obzira na to jesu li učenici naše škole.







Danas, od 17h, na velikom platnu u sali B13 prikazali smo film Nanny McPhee  , za djecu od 1.do 4.razreda  koja pohađaju naše kurseve.  Ovo je druga projekcija, prva je bila Back to the future , koji je pravo uživanje ponovo pogledati. U planu nam je da ovakve projekcije, naravno bez titla, održavamo barem jednom mjesečno.


No comments:

Post a Comment