15 Sept 2012

Nakon otvaranja.....

Hvala svima koji su prosustvovali otvaranju škole i proslavi Evropskog dana jezika!
Bilo je jako lijepo, puno posjetilaca, zanimljivih događaja.
Proslavu je otvorila Tijana Kotarac menadžer za odnose sa javnošću opštine Budva, sa nekoliko inspirativnih rečenica, zatim smo od Miška Rađenovića, direktora Akademije znanja čuli divnu vijest: najbolji učenik škole Waves u ovoj školskoj godini će dobiti od Akademije znanja dio stipendije za nastavak kursa jezika.

Vrhunac događaja je bila dodjela Cambridge ESOL diploma našim učenicima - svi su prošli ispit, bravo!

Zatim su u čitaonici gradske biblioteke najmlađi posjetioci  imali priliku slušati priče i pjesme na engleskom te sami sudjelovati u ovom zanimljivom događaju. Planirali smo bili da storytelling traje oko počla sata, ali djeci je bilo tako interesantno da je nasa saradnica Nicola odrzala cas koji je trajao 90 minuta.

Paralelno, u malom amfiteatru se održao kviz za srednjoškolce i odrasle. Pitanja su bila o grupama jezika, rijetkim jezicima, geografskoj rasprostranjenosti itd. Veliko hvala profesorici Ljubici Miljanić i njenim učenicima iz ekonomske škole što su učestvovali u kvizu.  Prvo mjesto su podijelili Tanja Bigović i Savo Roganović.

U velikom amfiteatru se za to vrijeme odrzavao kviz za učenike osnovne škole. Učenici su pokazali zavidno znanje! Kviz je vodila učenica škole Waves Vasilisa Burić, a pobjednik je bio Veljko Marović.

U isto vrijeme, naši gosti koji se nisu takmičili na kvizu mogli su dobiti informacije o tečajevima koje nudi škola Waves i razgledati naše nove moderne prostorije ili se osvježiti sokovima.

Svi kandidati koji su se taj dan upisali, dobili su 20 % popusta na prvu ratu kursa.

Hvala svima koji su pomogli u organizaciji ove proslave i svim posjetiocima. Naravno, i tv Vijesti i tv Budvi koji su napravili vrlo zanimljive priloge kao i dnevnim novimama gdje izašao prilog o nama.

                                           Dodjela Cambridge ESOL certifikata
                                                Priprema za kviz
                                                Certifikat Starters

No comments:

Post a Comment