27 Mar 2014

Seminar u Rimu

Škola Waves učestvovala je na Trećem praktičnom susretu profesora španskog jezika ( III Encuentro práctico de profesores de español como lengua extranjera), održanom u Rimu, od 28/02/2014 do 01/03/2014.  Ovaj dogadjaj organizovali su zajedno International house Barcelona, Difusión, Centro de Investigación y Publicaciones de Idiomas S.L. i Instituto Cervantes Roma.





Medju brojnim konferencijama i radionicama, imali smo priliku da čujemo veoma zanimljiva predavanja istaknutih profesora univerziteta iz Madrida, Barselone i Rima, kao i stručnjaka za lingvistiku i jezike iz Instituta Servantes i španske ambasade
. Prisustvovali smo mnogim inspirativnim i poučnim izlaganjima na teme kao što su – zašto i kako predavati kulturu i civilizaciju, kako koristiti nova internet dostignuća i tehnike u nastavi, upotreba i analiza odabranih delova velikih književnih dela, podučavanje djece uz pomoć muzike i slikarstva, psihološke barijere pri učenju stranih jezika sa tehnikama njihovog prevazilaženja i još mnogo toga kroz praktične radionice, razgovore i saradnju sa profesorima španskog iz cijelog svijeta.
Još jednom smo se uvjerili da španski jezik , u svom lingvističkom i kulturno-civilizacijskom bogatstvu, sve više stiče ogromnu popularnost kao jedan od  najrasprostranjenijih stranih jezika sa trenutnim brojem govornika od preko 450 miliona!


Ukoliko želite da budete dio ove velike porodice, naša škola vas poziva da zajedno uživamo u svemu onome što ovaj veličanstveni jezik ima da ponudi! ¡ Nos vemos!

Prof Darija Kovač


No comments:

Post a Comment