28 Apr 2014

Cambridge Day


Ovog aprila ucestvovali smo na godisnjoj konferenciji Cambridge Day,  koju je u Beogradu organizovao Cambridge University Press u saradnji sa Cambridge English Language Assessment-om. Ovogodisnja predavanja su bila posvecena vjestinama ucenja pravopisa za sve uzraste prema metodi “phonics” , komunikativnom pristupu u obrazovanju ucenika tinejdzerskog uzrasta kao i pripremi za Cambridge English ispite.
Tokom konferencije, nase profesorice Irena i Justine, imale su priliku da cuju sjajne prezentere (Karen Elliott, Nick Bilbrough i Bob Obee) koji su kroz svoja predavanja i radionice predstavili nove metode i nacine poducavanja razlicitih oblasti engleskog jezika.
Karen je govorila o znacaju fonetike kao segmenta ucenja jezika i kako je uvesti u svakodnevne aktivnosti na casu. Od Nika smo saznali kako, na jako zabavan nacin, kroz naizgled luckaste i “besmislene”aktivnosti polaznici mogu usvajati odredjene fraze/vokabular. Bob je odrzao vrlo korisno predavanje o promjenama koje su napravljene na odredjenim dijelovima Cambridge English ispita. Takodje nam je dao neke interesantne savjete kako pripremati polaznike za ove ispite, sto je za nas jako znacajno s obzirom na to da je skola Waves vec dugi niz godina pripremni centar za ove ispite.
Profesori iz naše škole već godinama prisustvuju konferencijama Cambridge Day (Sarajevo, Split) i svaki put se se divno druzimo sa kolegama i prezenterima i u prijatnoj atmosferi usvajamo najnovije metode poducavanja jezika. Tako je bilo i ove godine u Beogradu.
Jedva cekamo narednu konferenciju!


Prof Irena Koprivica

No comments:

Post a Comment